Zdjęcie: materiały partnera Ima Sushi
Reklama

Już od 1 listopada goście odwiedzający restaurację japońską Ima Sushi, przy ulicy Jagiellońskiej 7, będą mogli skosztować nowych dań, wg autorskich przepisów dotychczasowego szefa kuchni – Sebastiana Gajdka.

Ima Sushi świętuje również 1,5 roku istnienia. To idealny moment, aby zrewolucjonizować dotychczasową ofertę.

– Jako jedyna restauracja w Rzeszowie, posiadamy w standardzie tuńczyka błękitnopłetwego sprowadzanego prosto ze słonecznej Barcelony, z hodowli Balfego. Tuńczyk błękitnopłetwy potrafi osiągnąć wagę bliską 700 kg. To największy spośród tuńczyków, a zarazem najdroższy – jego mięso jest niezwykle cenione przez smakoszy na całym świecie – mówi Marcin Gąsior właściciel restauracji.

Szef kuchni – Sebastian w zeszłym miesiącu wraz z najlepszymi sushi szefami w Polsce, gościł w hodowli Balfego, w Barcelonie, gdzie miał okazję zwiedzić hodowlę tuńczyków. – To wielkie wyróżnienie dla mnie i naszej restauracji. Miałem okazję wymienić się doświadczeniami z najlepszymi w tym kraju – dodaje Sebastian.

Sebastian i tuńczyk błękitnopłetwy od Balfego

W nowej karcie pojawi się nie tylko wiele nowych, klasycznych pozycji. Fani tempury i grilla znajdą również coś dla siebie. Menu doskonale uzupełnione zostało japońskimi trunkami, sprowadzanymi prosto z Japonii. Goście skosztować mogą tu japońskiego premium sake czy wysokoprocentowych napitków. Restauracja od początku współpracuje z cenionym japońskim sommelierem.

Sashimi omakase dostępne w ofercie restauracji Ima Sushi

Nowa oferta dostępna będzie również na dowóz i odbiór. Zamówienia składać można przez stronę internetową imasushi.pl oraz telefonicznie – 606 440 888.

Reklama