Reklama

Catering, pizzeria, produkcja garmażeryjna pod jednym dachem. Całość w lokalu przy ulicy Ofiar Katynia 6A. Powierzchnia produkcyjno usługowa – 280 m kw. Firma istniejąca od niespełna 3 lat na gastronomicznej mapie Rzeszowa cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem wśród klientów z racji wysokiej jakości posiłków, niskich cen oraz stałemu rozwojowi. Potrawy są smaczne, świeże, a co najważniejsze bardzo konkurencyjne cenowo. Bez ustępstw na jakości i co najważniejsze smakują jak u Mamy.

W ujęciu historycznym: marzec 2018 rok to czas, kiedy firma rozpoczyna działalność skupiając się na masowej produkcji zestawów dnia oraz zestawów fit. Specjalizacja, jaką obrano, doprowadziła do współpracy z dużymi zakładami produkcyjnymi na Specjalnej Strefie Ekonomicznej.

Posiłki przygotowywane są codziennie od godz. 5:00, ze świeżego surowca kupowanego od lokalnych dostawców. ­Posiłki pakowane są w eleganckie, czarne pojemniki typu PP5. Polipropylen jest uznawany za najbezpieczniejszy materiał do kontaktu z żywnością. Opakowanie jest trwałe, po podgrzaniu posiłku w kuchence mikrofalowej nie wydziela substancji rakotwórczych. Pakowanie również odbywa się na specjalnych zgrzewarkach przemysłowych oraz z użyciem wysoko mikronowej folii.

Pod koniec 2018 roku, jako kolejny etap rozwoju, priorytetem stał się rozwój działu garmażeria. Również tutaj wąska grupa produktowa oraz wyspecjalizowanie się zaledwie w grupie 4 smaków pierogów (ruskie, kapusta, z mięsem, ze szpinakiem) pozwoliło na zawarcie umów z sieciami handlowymi oraz sprzedaży produktów w punkcie przy ul. Ofiar Katynia. Rzeszowskie Kulinaria, jako pierwsza działalność gastronomiczna w Rzeszowie, uruchamia dowóz pierogów „na zimno” do klientów prywatnych oraz instytucjonalnych.

Sekret sukcesu pierogów to tradycyjna, ręczna produkcja, nie oszczędzanie na składnikach oraz odpowiednie doprawienie. Dostępność pierogów w sprzedaży: na ciepło, pakowane po 12 sztuk z masełkiem i cebulką oraz w ofercie garmażeryjnej pakowane po 0,5 kg lub po 1 kg.

Najświeższym projektem firmy jest pizza. Przygotowywana w największym piecu opalanym drewnem na Podkarpaciu. „Kolos”, bo taki przydomek zyskał piec, ma wymiary 200×200 cm, waży 2 tony, a jednorazowy wypiek to aż 7 pizz!

Pizzeria oferuje 18 rodzajów pizzy, więc na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. Do każdej z nich dołączone są autorskie sosy: czosnkowy i pomidorowy.  Najwyższej jakości, włoskie składniki oraz charakterystyczny, nie do podrobienia aromat dymu z drzewa bukowego czynią pizzę jedyną w swoim rodzaju, wręcz wyjątkową.

Aktualnie pizzeria czynna jest od środy do niedzieli. Możliwy jest odbiór własny w lokalu jak również dowóz na terenie Rzeszowa i okolic. Co ciekawe dowóz, autorskie sosy oraz opakowanie klient otrzymuje darmowo.

Rzeszowskie Kulinaria zapraszają na swojego Facebook’a, gdzie codziennie publikowane są zdjęcia przygotowanych zestawów oraz pizzy, a także konkursy z nagrodami.

Firma zajmuje się dowozem posiłków do firm oraz osób prywatnych, na terenie Rzeszowa i okolic. Zamówienia można składać telefoniczne: 799 900 680 lub 575 417 820, przez stronę www.rzeszowskiekulinaria.pl, a także e-mailem: biuro@rzeszowskiekulinaria.pl od 9:00-15:00, od poniedziałku do piątku. Z kolei zamówienia na pizzę można składać w godz: 12:00-21:00 w trakcie tygodnia roboczego oraz 12:00-22:00 w trakcie weekendu.

Reklama