Reklama

Jarmark ekologicznych i tradycyjnych produktów z regionu Podkarpacia odbędzie się w najbliższy weekend (26-27 września) na parkingu Grand Hotel Boutique przy ul. Dymnickiego).

To już druga edycja jarmarku. Celem imprezy jest pokazanie dziedzictwa oraz dorobku mieszkańców województwa. Wśród atrakcji, czekających na odwiedzających stoiska, znajdą się m.in. Szkoła Gotowania dla dzieci pod patronatem Restauracji Wesele i szefa kuchni – Arkadiusza Wejera.

Animatorzy zabaw oraz stadnina koni to kolejne ciekawe punkty imprezy.

W programie weekendowego Jarmarku zaplanowano m.in. występ zespołów muzycznych, pokazy rękodzieła artystycznego podkarpackich twórców, prezentacje podkarpackich wytwórców ekologicznej żywności (sery, wędliny, miody oraz pieczywo), ciasta i ciasteczka z rzeszowskich cukierni.

Będzie również piwo z rzeszowskiego browaru. Pokazy kuchni regionalnej przedstawią najlepsi szefowie kuchni z Podkarpacia.

Jarmark rozpoczyna się w sobotę o godz. 10:00. Tego dnia będzie czynny do późnych godzin nocnych, a w niedzielę do godz. 16:00.

(kaw)

redakcja@rzeszow-news.pl

Reklama

NAPISZ KOMENTARZ: