Chcesz spróbować polskiej kuchni fusion w najlepszym wydaniu? Wybierz się do restauracji KUK NUK. Otwarto ją w Centrum Handlowym Plaza w Rzeszowie.
[Not a valid template]
Restauracja ma prawie 300 m kw. i znajduje się na parterze Plazy. Na autorskie menu szefa kuchni składają się tradycyjne potrawy polskiej kuchni, przygotowane zgodnie z najnowszymi trendami.
Jak tłumaczy Magdalena Delmaczyńska z restauracji KUK NUK ma to być miejsce pełne pasji, dobrego stylu a przede wszystkim wspaniałego i niepowtarzalnego smaku.
– Stąd też nasza nazwa. KUK (ang. cook), bo gotować, NUK (ang. nook), bo zakątek, zaułek. Z tego połączenia powstał KUK NUK. Chcemy, aby nasz lokal był miejscem, w którym można odpocząć po zakupach i spotkać się w gronie znajomych przy dobrym obiedzie czy kolacji – tłumaczy Delmaczyńska.
Co jest w menu restauracji?
– Proponujemy np. śledzia marynowanego w burakach na chlebie pieczonym na liściu kapusty, udko z kaczki sous-vide z pudrem truflowym, lanymi kluskami i rabarbarem czy deser w postaci musu z koziego sera, podawany z lodami z buraka. Co bardzo ważne nasz szef kuchni stawia na produkty regionalne, stąd też w karcie można znaleźć m.in. schab faszerowany kiszką pilzneńską oraz carpaccio z gęsi biłgorajskiej z podkarpackim olejem rzepakowym – opisuje Magdalena Delmaczyńska.
Restauracja KUK NUK otwarta jest od niedzieli do czwartku w godzinach od 10:00 do 22:00. W piątki i soboty od 10:00 do 24:00.
W Plazie w najbliższym czasie otwarty zostanie także pierwszy na Podkarpaciu sklep Decathlon Easy, a już 21 lipca pierwszy w Polsce innowacyjny 24-godzinny klub fitness nowej sieci na rynku polskim CityFit. Klienci będą mogli z niego korzystać bez konieczności zawierania umowy.
redakcja@rzeszow-news.pl