Magdalena Góreczna objęła stanowisko dyrektora zakładu produkcyjnego Nestlé Nutrition w Rzeszowie. Zastąpiła Pawła Miłkowskiego, który odszedł na emeryturę.
Magdalena Góreczna dotychczas była kierownikiem ds. finansów, inżynierii przemysłowej i ciągłego doskonalenia. Z Nestlé związana jest od 9 lat, rozpoczęła pracę w centrali firmy w Szwajcarii na stanowisku lidera wspierającego dział ciągłego doskonalenia.
W 2015 roku Góreczna przeniosła się do polskiej centrali Nestlé w Warszawie, gdzie była kierownikiem ds. ciągłego doskonalenia. Dwa lata później awansowała na kierownika ds. finansów w fabryce Nestlé w Kargowej. Była nim przez kolejne trzy lata.
Magdalena Góreczna, jako dyrektor fabryki Nestlé w Rzeszowie, którym jest od 1 sierpnia, chce dalej unowocześniać zakład nie tylko pod kątem wydajności, ale także zmniejszania wpływu działalności firmy na środowisko.
– Musimy być gotowi na wykorzystywanie rozwiązań oferowanych przez nowoczesne technologie cyfrowe, gdyż one upraszczają i przyspieszają procesy, co w efekcie znacznie ułatwia pracę – mówi w cytowanym komunikacie Magdalena Góreczna.
Magdalena Góreczna jest absolwentką Politechniki Łódzkiej i Politechniki w Goeteborgu (Wydziału Inżynierii Przemysłowej), a także studiów podyplomowych w SGH.
Przed Nestlé Góreczna pracowała w sektorze odnawialnych źródeł energii, początkowo jako inżynier rozwoju procesów produkcyjnych, następnie jako szef zespołu odpowiedzialnego za wdrożenia metody „Six Sigma” w firmie produkującej turbiny wiatrowe.
Rzeszowski oddział Nestlé zajmuje się produkcją pożywienia dla dzieci i niemowląt. Jego wiodące marki to Gerber oraz Bobo Frut. Fabryka zatrudnia 420 osób. Przy zakładzie od 2013 roku działa Centrum Zapewniania Jakości Nestlé.
Oprac. (ram)
redakcja@rzeszow-news.pl