Reklama

Wyremontowana filia Rzeszowskiego Domu Kultury „Zalesie” i zmodernizowane okolice Sądu Rejonowego w Rzeszowie przy ul. Kustronia znalazły się XIX edycji konkursu „Modernizacja Roku”. Głosowanie trwa do 10 sierpnia.

[Not a valid template]

 

Konkursowi patronuje m.in. Ministerstwo Transportu, Budownictwa i Gospodarki Morskiej, Generalny Konserwator Zabytków oraz Ministerstwo Edukacji Narodowej.

Urząd Miasta w Rzeszowie do udziału w konkursie zgłosił dwie inwestycje: „Modernizacja ciągu pieszego od ul. Rejtana w kierunku ul. Gen. Kustronia” oraz „Modernizacja i adaptacja budynku na potrzeby kulturalno-oświatowe ul. Wieniawskiego 84”, które zostały zakwalifikowane do finału XIX edycji Konkursu.

Dom Kultury „Zalesie” został wyremontowany za 1,2 mln zł. Nowy obiekt ma 434 m kw. Inwestycję sfinansowano z budżetu miasta. Modernizacja ciągu pieszego prowadzącego do Sądu Rejonowego w Rzeszowie kosztowała 1,2 mln zł. Oprócz samego placu, powstał również ciąg pieszo-jezdny, który połączył sąd z ulicą Rejtana. Ciąg ma 126 m długości. Szerokość placu wynosi 65 m.

Na placu zainstalowano również lampy oświetleniowe, nasadzono krzewy i drzewa. Postawiono ławeczki i kosze. Na wyremontowany Domu Kultury „Zalesie” możecie głosować TUTAJ. Głosowanie na plac przed sądem odbywa się TUTAJ.

redakcja@rzeszow-news.pl

Reklama

NAPISZ KOMENTARZ: