Wyśmienita kawa, pachnące ciasta, lody o wyjątkowych smakach to tylko część z bogatej oferty rzeszowskiej cukierni Niebo w Gębie. Jej atutem są wciąż wprowadzane nowości i naturalne składniki.

Trend poszukiwania produktów o wysokiej jakości dotarł też do branży cukierniczej. Dowodem na to jest cukiernia Niebo w Gębie nad którą czuwa Maciej Pasternak, cukiernik-artysta.

Kolejnym trendem jest ciągłe wprowadzanie nowości i zmian w ofercie produktowej. Niebo w Gębie wprowadziło na przełomie 2019/2020 roku wiele nowości spośród których konsumenci sami wybrali najlepsze. Wśród nich są m.in. ciastka Orzeszki, tarta Banoffe i ciasto Ferrero, które pozostaną na stałe w ofercie – pełna lista i opisy najlepszych słodkości znajduje się poniżej. Wszystkie zostały wykonane przez cukierników pracujących w Niebo w Gębie z naturalnych składników pochodzących ponadto od lokalnych dostawców. Daje to gwarancję jakości i najlepszego smaku.

Ciasteczka Orzeszki

To ciasteczka, które w każdym przywołają wspomnienie smaków z dzieciństwa. Kojarzą się z tymi, które babcia piekła na każde święta. Przede wszystkim są kruche i niezwykle delikatne. Przygotowane na bazie pasty z orzechów włoskich, co ważne – pasty własnej produkcji. Sekretem jej wyśmienitego smaku jest prażenie orzechów, a następnie miksowanie ich na bardzo wysokich obrotach.

Sernik Snickers

Nowoczesność połączona z tradycją – tak można określić ten wyjątkowy deser. Powstaje z delikatnego kremowego sera z dodatkiem solonych orzeszków arachidowych. Dopełnieniem smaku jest słodki karmel. Sernik pieczony jest w niskiej temperaturze, a sekretem jego wilgotności jest kąpiel wodna.

Ciasto czekoladowe bezglutenowe

Jak sama nazwa wskazuje ciasto nie zawiera glutenu, za to znajdziemy w nim mnóstwo najwykwintniejszej czekolady. Podobnie jak sernik Snickers również pieczone jest w niskiej temperaturze i kąpieli wodnej. Charakteryzuje się intensywnym smakiem gorzkiej, niezwykle zdrowej czekolady.

Ciasto Ferero

Czekoladowy biszkopt przełożony delikatnym kremem orzechowym połączony z serkiem mascarpone i orzechami arachidowymi to sekret kolejnej nowości, czyli ciasta Ferero. Oblane jest ono wyjątkową polewą przygotowaną na bazie specjalnie wyselekcjonowanej mlecznej czekolady. Wisienką na torcie są tutaj czekoladowe trufle w orzecha, które dopełniają smak tego wyśmienitego deseru.

Tarta Banoffe

To delikatne kruche ciasto przygotowane na maśle, rozpływający się w ustach krem toffi i banany dojrzewające w słońcu. Mnóstwo puszystej śmietany i chrupek czekoladowych w środku nadają bajeczny smak tej wyjątkowej tarcie. To połączenie niezapomnianych doznań smakowych. Pasuje zarówno na wytworne wieczorne przyjęcia, jak i do małej czarnej w ciągu dnia.

Cukiernia Niebo w Gębie działa w trzech lokalizacjach. Dwie wyspy dostępne są w Galerii Rzeszów – na parterze po lewej stronie od wejścia i w strefie gastronomicznej galerii, trzecia na pierwszym piętrze w Center Parku – nowej, dobudowanej części.

Reklama