– Dla nas smak i jakość jest „numero uno” – zapewniają właściciele nowo otwartej restauracji Oro Ristorante w Rzeszowie. 

 

Edyta i Dawid Gunia w Rzeszowie otworzyli włoską restaurację Oro Ristorante przy ul. Krakowskiej 11c.

Skąd pomysł na taką restaurację w Rzeszowie?

– Dużo podróżujemy po Europie i kuchnia włoska (ororistorante.pl) jest jedną z tych, które swoją prostotą i jakością składników sprawiają, że chcemy tam wracać. Naszą codzienną pracą jest kancelaria prawna, ale od zawsze naszym hobby było gotowanie, więc jak tylko nadarzyła się okazja kupienia restauracji, to podjęliśmy decyzję i rozpoczęliśmy proces jej uruchomienia. Zauważyliśmy także, że ludzie w Rzeszowie doceniają kuchnie skupione na jednym kraju w naszym przypadku to miłość do włoskiej kuchni.

Czy to prawda, że przyleciał do was Mistrz Świata w robieniu pizzy i nauczył was wszystkiego?

– Tak. Jak tylko podjęliśmy decyzję o zakupie restauracji, to zaczęliśmy poszukiwania specjalisty, który nauczy nas robić wyjątkową pizzę (ororistorante.pl/pizza-rzeszow) i natrafiliśmy na Francesco, który w roku 2007 został Mistrzem Świata a obecnie zajmuje się profesjonalnym szkoleniem z zakresu robienia pizzy. Francesco spędził u nas 11 dni, które były dla nas bardzo ważne, gdyż to w tym czasie zobaczyliśmy, jak ważne są aspekty takie jak np. temperatura pomieszczenia, w którym robimy ciasto, temperatura wody, mąki i odpowiedni jej rodzaj itd..

Dlaczego wasze ciasto na pizzę jest takie smaczne?

Bądź na bieżąco.

Rzeszów News - Google NewsObserwuj nas na Google News!

– Ciasto powstaje z kraftowej włoskiej mąki, która jest idealna do tego rodzaju pizzy i specjalnie dobrana dla nas. Ciasto po wstępnym wyrobieniu pracuje 72 godziny, aby nabrało naturalnej fermentacji na zakwasie, dlatego po upieczeniu nasze ciasto jest bardzo lekko strawne i smakuje wyjątkowo. Podstawą naszej pizzy jest także sos, który wykonujemy z najlepszych na świecie pomidorów San Marzano, gdyż je bardzo lubimy. 

Jakie macie podejście do jakości waszych dań?

– Jakość to jest to na czym skupiamy się od samego początku, dlatego praktycznie wszystkie składniki sprowadzamy z Włoch, od mąki aż po długo dojrzewające szynki, oliwę, trufle, mozzarelle itd. Mamy świadomość, że tworząc restauracje powinniśmy skupić się na zysku i dobrej marży, ale dla nas smak i jakość jest „numero uno”. Klienci odwiedzający naszą restauracje są bardzo zadowoleni i dają nam bardzo dobry feedback, więc to potwierdza nam, że jesteśmy na dobrej drodze. 

Jakie dalsze kroki, czy macie już dalsze pomysły na rozwój?

Poza częścią restauracyjną mamy także w tym samym budynku salę na imprezy okolicznościowe (ororistorante.pl/imprezy-okolicznosciowe) do 150 osób, więc teraz będziemy skupiać się także na rozwoju imprez okolicznościowych dla firm i osób prywatnych. Co nas też niezmiernie cieszy, dużo osób prywatnych jak i przedszkoli kontaktuje się z nami w celu wykonania warsztatów z robienia pizzy dla dzieci i wychodzi to bardzo fajnie i kreatywnie.

Praktycznie co weekend mamy także jakieś imprezy okolicznościowe, jak rocznice, urodziny, chrzciny, firmowe spotkania, więc jesteśmy zadowoleni, że nasza restauracja staje się coraz popularniejszym miejscem spotkań.

Zapraszamy: ul. Krakowska 11C, 35-314 Rzeszów
www.ororistorante.pl, rezerwacje@ororistorante.pl
tel. 17 863 00 77, tel. 534 132 132

Reklama