Ja mięsożerca, byłem w barze dla wegan
Jego rozruch trwał bardzo długo, ale wreszcie otwarły się jego podwoje. Od tygodnia w Rzeszowie działa pierwszy wyłącznie wegański lokal Vegus Bar (Rzeszów, ul....
To już 1. – rzeszowska – liga
Sale restauracji Hotelu Ambasadorskiego (Rzeszów, Rynek 13-14) zajmują zabytkowe piwnice kamienicy przyrynkowej, z widokiem - w barze - na fragment podziemnej trasy turystycznej.Kuchnia restauracji...
W szynkowym klimacie na rynkowym bruku
W tworzeniu tożsamości każdego lokalu najważniejsza jest konsekwencja. Nie do pogardzenia jest kasa, jaką trzeba w jego wyposażenie i zaopatrzenie włożyć, ale dobry pomysł...
Amerykańskie smaki pod rzeszowskim niebem
W Rzeszowie jest wiele miejsc, gdzie można solidnie zjeść. Pomysł na burger bar, czyli działającą od marca 2014 r. Restaurację Sport’s Bar-B-Q w Millenium...
Na Przemysłowej sięgniesz do tradycji
Poleć nam jakąś ciekawą restaurację w Rzeszowie? To pytanie zawsze zwala mnie z nóg. Dlaczego? Bo jak nie urażając pytającego zorientować się, czy oczekuje...
Spacerkiem po kulinarnym Rzeszowie
Gdzie można w stolicy województwa solidnie, ciekawie, smacznie zjeść? Takie pytanie pada z ust niekoniecznie wyrafinowanego smakosza, ale każdego kto chciałby wypić rano dobrą...
Trunki z wielowiekową tradycją
Jest wiele ważnych obszarów dziedzictwa kulturowego, które nie zawsze i nie przez wszystkich są dostrzegane i traktowane jako warte ochrony oraz pielęgnowania. Nie wszystko,...
Nalewki, czyli rybka lubi pływać
Problemy legislacyjne zbyt często powodują, że kupowanie tych wyrobów ociera się o granicę prawa, praktycznie dopiero od niedawna bez problemów możemy nabywać lokalne wina,...
Słodka „Wypiekarnia” z łbem renifera w herbie
Ten kulinarny przybytek o malowniczej nazwie „Wypiekarnia - słodkie, słone, wypieczone” mieści się – od października br. - w niedużym pomieszczeniu przy ul. Matejki...
Dlaczego warto pisać o jedzeniu?
Podróże „za smakiem” to wyjątkowa forma turystyki, która w ostatnich dekadach zdobywa szczególne uznanie na świecie. Regionalne potrawy, trunki i specjały stają się obecnie...